• Најдобра цена
  • Неодамнешно
Уметничка Песна Во Соединетите држави, 1759-2011: Прибелешка Библиографија

Уметничка Песна Во Соединетите држави, 1759-2011: Прибелешка Библиографија

 
DEN 1.67

Количина на стоки
Достапно

Ова четврто Издание На Уметничка Песна во Соединетите држави, 1759-2011 година опфаќа песни за соло глас и пијано Од Американски композитори од средината на 18 до почетокот на 21 век. Книгата е структурирана како прибележана библиографија со приближно 2.850 нумерирани записи наведени по азбучен ред по композитор и наслов и индексирани на различни начини за да им помогнат на наставниците и пејачите да ја лоцираат конкретната песна што им е потребна за вежбање или изведба.Ова издание додава единаесет години во вредност од нови дела, антологии и збирки (околу 450 нови записи), како одраз на релативно неодамнешниот излив на композиции за песни од Американски композитори и богатство на нови антологии и колекции на песни. Уметничка Песна Во Соединетите држави, 1759-2011 : Прибележана Библиографија (Тврд Повез).


Карактеристики на понудата

Слични понуди